Post 101: A Look Inside

Farvel til ét socialt medie

Jeg har i de sidste 3 – 4 år haft en Tumblr profil som jeg har været overvejende glad for. Generelt har jeg været glad for en side som Tumblr, da det er et godt sted at dyppe sine tæer ned i de florerende etiske dilemmaer og få en god omgang sarkasme med på vejen, det hele fortalt med flotte billeder og et smil på læben.

Desværre har det hele ændret sig i det sidste års tid – i hvert fald for mig og mit forhold til det. Meget af det bunder også ud i mere kritisk tilgang jeg nok har fået til de sociale medier gennem det sidste stykke tid, men det hele kom først til syne, da jeg påbegyndte mit fag ‘Evaluating Evidence’ dette semester. I bund og grund handler det om at stille spørgsmålstegn ved, hvad du får fortalt, og sætte dig i en kritisk tænkende position. En evne som jeg bliver mere begejstret for jo længere der går, og noget som jeg ofte ser som en manglende ting hos mange på de sociale medier. Primært et sted som Tumblr.

En post der (I know, paradoksalt nok) forklarer det faktisk bedst:

Og det er basically it. Men det er desværre også blevet kutymen at hvis du ikke er med os, så er du imod os, og hvis du ikke har samme holdning som os, så er du en -phob (homofob, transfob, rascist ect). Hvis du er i en fandom, så SKAL du være enig med størstedelen af den fandom i alt hvad de siger, og hvis du ikke er, så skal du være beredt på at få n antal mails om hvor elendig en person du er. Tumblr er stedet for en forfatter uden grunding tankegang frit kan angribe sine læsere, hvis de erklærer sig uenige med hvad der bliver påstået. Tumblr er stedet, hvor du nu kan stemple andre som tyve af billeder og idéer med billeder, som du selv har brugt uden tilladelse.

Tumblr var stedet, som tog stolthed i dets evne til at inkludere alle, og at alle ville have en plads hvad end din mening var. Det er nu ikke længere sandt, og derfor har har jeg droppet mit første sociale medie. Jeg regner ikke med at vende tilbage, selvom jeg vil savne mange af de fantastiske ting som Tumblr også bringer med; men at du ikke længere kan komme med en mening uden at blive slået ned, og ikke længere kan lave fejl uden at blive gjort til grin, er ikke et sted, som jeg føler mig tryg ved at være.

Har I på noget tidspunkt droppet et socialt medie?


The quote/image above pretty much sums up how Tumblr is behaving lately and the reason why I left. If you wish for a deeper explanation, please translate the above text. 🙂 unfortunately a tad bit long for me to translate right at this very moment.

Follow on instagram // Follow on Bloglovin' // Follow on facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Post 101: A Look Inside